Republica Libaneză

Condiţii de călătorie

 

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români au nevoie de vize pentru a intra în Liban.

Vizele pot fi acordate pentru următoarele scopuri: turistic, vizită, studii, angajare în muncă, sau tranzit. Paşaportul trebuie să fie valabil cel puţin 3 luni de la data intrării în Liban.

Durata de şedere permisă este de până la 90 zile.

Pentru şedere de lungă durată este nevoie să se obţină un permis de şedere, din partea Direcţiei Generale a Securităţii. Acestea conferă drept de şedere pe o durata intre 1 si 3 ani.

Atenţie! Şederea în Liban peste perioada permisă prin viză este considerată infracţiune şi se sancţionează cu amendă, reţinerea persoanei sau cu interdicţia de intrare în Liban.

Atenţie! Conform Ambasadei Libanului la Bucureşti viza de intrare poate fi obţinută şi de la frontieră, după cum urmează:

Viza turistică: 

Pentru persoanele care nu au lucrat anterior în Liban:

 • Valabilitate de o lună, putând fi prelungită până la 3 luni.
 • Persoanele de sex feminin cu vârstă cuprinsă între 17 şi 25 de ani pot obţine viza prezentând următoarele documente: bilet avion dus-întors, rezervare la hotel sau adresa completă, numele persoanei de contact şi nr. acesteia de telefon.

Pentru persoanele de sex feminin care au lucrat anterior în Liban:

 • Pentru acordarea acestui tip de viză este necesară formularea unei cereri scrise către Ambasada Libanului la Bucureşti, urmând a se aştepta confirmarea oficială a aprobării acesteia de către autorităţile competente din Liban.

Viza de lucru: 

 • Pentru acordarea vizei de lucru este necesară formularea unei cereri scrise către Ambasada Libanului la Bucureşti, urmând a se aştepta confirmarea oficială a aprobării acesteia de către autorităţile competente din Liban.

Vizele pot fi obţinute de la Ambasada Libanului la Bucureşti  

Atenţie! Nu este permisă intrarea în Liban pentru cetăţenii români care deţin în paşaport o viză de intrare pe teritoriul Israelului.

Cetăţenii români care călătoresc în Liban în scop turistic sau de afaceri trebuie să prezinte suplimentar pentru obţinerea vizei o copie color a paşaportului şi o fotografie color din care să rezulte cu claritate trăsăturile feţei persoanei în cauză.


Ameninţări teroriste
 şi riscuri de securitate 

Cetăţenilor români care se află în Liban recomandăm să urmărească în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile libaneze şi să acceseze periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe (www.mae.ro)


Siguranţă şi criminalitate
 

Au fost semnalate furturi ale autoturismelor de lux, sub ameninţarea armelor (în special în zona Văii Bekaa).

Infracţiuni minore de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zonele aglomerate (parcări, centre comerciale sau benzinării).

Recomandări generale:

 • Evitaţi zonele în care nu sunt prezente forţele de ordine şi, în general, locurile aglomerate.
 • Documentele, valorile personale, biletele de călătorie, banii şi cărţile de credit trebuie să fie păstrate în locuri sigure şi să nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în maşini.
 • Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă. E bine să se circule în autoturisme cu uşile blocate.
 • Persoanele care fac parte din grupuri turistice nu trebuie să se despartă de grup şi trebuie să urmeze sfaturile conducătorului grupului şi ale forţelor de ordine.

Atenţie! Vă recomandăm să respectaţi obiceiurile şi tradiţiile localnicilor şi să manifestaţi înţelegere şi acceptare faţă de acestea.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, este necesară depunerea unei plângeri la cea mai apropiată secţie de poliţie, contactarea poliţiei la numerele de urgenţă 112 sau 70.242.200 sau 70.242.100, precum şi contactarea Ambasadei României la Beirut .

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor libaneze, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă locale:

 • Poliţia:112
 • Pompierii: 911

În ultima  perioadă se constată un număr tot mai mare de cazuri în care turiştii străini sunt jefuiţi sub ameninţarea armelor în timpul deplasărilor cu taxiul. În cazul în care doriţi să călătoriţi cu taxiul, vă recomandăm să folosiţi numai firmele autorizate în domeniu. Folosiţi serviciul de taxi numai în baza unei comenzi telefonice efectuate anterior.


Sistemul medical
 

Încheiaţi o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!   

Ambasada poate furniza cetăţenilor români datele de contact ale unor unităţi medicale dotate la standarde internaţionale.

Costurile unei eventuale spitalizări sunt însă destul de ridicate, la un nivel similar cu cele practicate in zona UE.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, accesaţi pagina web a Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile: http://www.cpcbt.ispb.ro/


Condiţii privind traficul auto
   

 • Circulaţia auto: 

Atenţie! Nu sunt acceptate autoturismele cu motoare diesel; acestea sunt oprite la frontieră.  

Sistemul de circulaţie auto este de tip european, circulaţie pe partea dreaptă.

Dacă doriţi să călătoriţi pe teritoriul libanez cu un vehicul înmatriculat în altă ţară decât Liban, potrivit reglementărilor locale, trebuie să faceţi dovada unei asigurări auto ce acoperă cazurile de accidente soldate cu vătămare corporală şi care să fie valabilă atât în Liban cât şi în ţara de origine.

Asigurarea auto CASCO este necesară.

 • Starea drumurilor: 

Starea generală a drumurilor şi a infrastructurii este satisfăcătoare.

 • Limitele de viteză admise: 
  • 60 km/h în localităţi
  • 100 km/h în afara localităţilor
 • Transportul public: 

Transportul public este slab dezvoltat

 • Permisul de conducere: 

Permisul de conducere românesc este recunoscut in Liban.

 • Informaţii pentru cazurile de accident de circulaţie:

În cazul accidentelor de circulaţie, fiecare parte ia legătura imediat cu asigurătorul, care trimite un expert la faţa locului şi, în funcţie de constatările acestuia, se soluţionează incidentul.

Dacă în urma accidentului sunt răniţi, chemaţi poliţia locală, după ce aţi acordat primul ajutor.


Regimul animalelor de companie
 

Este permisă intrarea animalelor de companie în Liban. Acestea trebuie să fie vaccinate la zi contra rabiei şi să posede documente de sănătate eliberate de un medic veterinar din România traduse în arabă sau engleză, franceză şi respectiv legalizate.

 

8 Martie sărbătorit de copiii români din Liban

13.03.2017

Copiii care fac cursuri de limbă și civilizație română în cadrul Asociației România Levant s-au întâlnit la 10 martie pentru a sărbători …

„Un mărțișor de acasă”

04.03.2017

La 4 martie a avut loc întâlnirea româncelor din Liban cu ocazia Mărțișorului și a Zilei Femeii, organizată de Asociația România Levant,…

Ambasadorul României la ministrul libanez al economiei și comerțului

03.03.2017

La 3 martie, Ambasadorul României în Liban, Victor Mircea, a fost primit de Ministrul Economiei și Comerțului al Republicii Libaneze, Raed…

Mărțișorul la expoziția „Our Treasures”

03.03.2017

La 3 martie, Ambasada României a oferit mărțișoare copiilor și mămicilor prezente la expoziția adresată copiilor „Our Treasures”, în…