Prima pagină

Program. Jurisdicţie consulară

 

Jurisdicţia consulară a Ambasadei României în Republica Libaneză cuprinde întregul teritoriu al Republicii Libaneze

Contact secţia consulară:

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români):  +961 5 924 849,  +961 5 920 432, +961 5 920 452.

Telefon de urgență:    +961 76 775 503      - Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La aceast număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în Romania sau alte servicii consulare se pot adresa la numărul de telefon +961 5 92 11 82, la adresa de e-mail: beirut.cons@mae.ro   sau accesând portalul  http://www.eviza.ro sau http://beirut.mae.ro .

EN: Foreign citizens who need information regarding visa or other consular services can make inquiries at the telephone number:  +961 5 92 11 82, at the e-mail address : beirut.cons@mae.ro  or by consulting the webpage: http://www.eviza.ro  or http://beirut.mae.ro/en .

Fax: +961.5.92.47.47
Cetăţenii români pot solicita informaţii consulare la adresa contact@informatiiconsulare.ro.

Rugăm să comunicaţi în cererea de informații care este oraşul/provincia/statul dumneavoastră de rezidenţă pentru a primi informaţiile consulare în funcţie de zona geografică.


Adresa:

Str. Palatul Prezidential, Baabda, Beirut

PO Box: 40227

 

Program la Sectia Consulară

 • Luni 09.00-12.30: preluare cereri vize cetățeni libanezi
 • Marți 09.00-12.30: preluare cereri acte stare civilă, documente de călătorie, acte notariale pentru cetățenii români;
 • Miercuri 09.00-12.30: preluare cereri vize cetățeni libanezi;
 • Joi 09.00-12.00 eliberări documente;
 • Vineri 09.00-12.00 legalizări documente.

 

Cetăţenilor români care solicită efectuarea de servicii consulare (acte notariale, înscriere acte de stare civilă şi paşapoarte) li se oferă cea mai convenabilă programare, în funcţie de posibilităţile acestora de a se prezenta la sediul ambasadei şi de agenda de lucru a personalului diplomatic şi consular.

Solicitările se transmit numai prin e-mail la contact@informatiiconsulare.ro .

Este recomandabil ca mesajul să cuprindă următoarele elemente de bază:

 • numele complet al solicitantului;
 • adresa de domiciliu şi adresa reşedinţei temporare;
 • data şi locul naşterii;
 • codul numeric personal;
 • descrierea situaţiei şi indicarea serviciului consular dorit ;
 • precizarea orientativă a două date şi intervale orare convenabile pentru prezenţa la ambasadă.

Prin programarea prealabilă se evită aglomerarea la secţia consulară şi se asigură confortul solicitantului în obţinerea cât mai rapidă a documentelor din partea ambasadei.

 

Registrul unic al misiunii

 

Având în vedere contextul politic și securitar din Orientul Mijlociu, Ambasada României în Liban invită cetățenii români rezidenți sau aflați temporar în această țară să se înregistreze sau să își actualizeze datele de contact în Registrul unic al misiunii

Vă rugăm să consultați în permanență Alertele de călătorie emise de Ministerul Afacerilor Externe pentru a cunoaște gradul de risc pentru regiunea în care vă deplasați.

Pentru mai multe informații vă rugăm accesați  http://www.mae.ro/travel-alerts

Ambasada României invită cetățenii români să facă propuneri și sugestii privind îmbunătățirea comunicării dintre misiunea diplomatică și comunitate.

Ne puteți contacta la:

Email: contact@informatiiconsulare.ro.

 Tel: +961 5 924 849,  +961 5 920 432, +961 5 920 452.

 

Creșterea substanțială a numărului românilor aflați în străinătate precum și a gradului de insecuritate din diferite regiuni ale lumii, a determinat Ministerul Afacerilor Externe să adopte o atitudine preventivă în gestionarea cazurilor consulare.

În acest sens, pentru a veni în sprijinul cetățenilor români aflați în străinătate, în cazul producerii unor situații de criză, din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Externe, la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din întreaga lume s-a înființat Registrul unic al misiunii care cuprinde datele de identificare și de contact ale cetățenilor români aflați în circumscripția consulară deservită.

Înscrierea în Registrul unic al misiunii este voluntar și nu se operează automat sau în legătură cu serviciul consular prestat.

Înscrierea în Registrul unic al misiunii nu presupune taxă.

Datele furnizate se vor afla sub protecția prevederilor Legii 677 din 21 noiembrie 2001 privind protejarea datelor cu caracter privat referitoare  identitatea persoanelor.

 

Pentru a vă înregistra vă rugăm să descărcați electronic formularul ataşat și să îl trimiteți  la adresa contact@informatiiconsulare.ro prin email.

 


INFORMARE CU PRIVIRE LA PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, Ministerul Afacerilor Externe - înregistrat ca operator de date cu caracter personal, în Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.), sub numărul de operator 5285, are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

 

Scopul colectării datelor este: preluarea şi procesarea facilitată a cererilor de vize de intrare în România.

 

Persoanele vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal pentru motivele de mai sus, care optează pentru solicitarea online a unei vize de intrare în România, prin intermediul portalului electronic de facilitare a solicitării vizelor, E-VIZA, au obligaţia de a furniza datele solicitate prin formularele de solicitare a vizei*, refuzul de a furniza datele solicitate determinând inadmisibilitatea cererii de viză, care nu va fi preluată de misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României.

 

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate pentru preluarea acestora din portalul electronic E-VIZA, exclusiv misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României.

 

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor**. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată, la misiunea diplomatică/oficiul consular al României către care aţi transmis solicitarea dumneavoastră de viză. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

 

Datele dumneavoastră recepţionate de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României nu vor fi transferate în state terţe în raport cu statele membre Schengen.

 

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

 

NOTĂ:

--------------------------------------------------------------------------------

* Rubricile din formularele electronice de solicitare a vizei, însoţite de asterisc - (*), nu trebuie completate de resortisanţii terţi, membri de familie ai cetăţenilor Uniunii Europene sau ai Spaţiului Economic European (soţ, soţie, copil sau ascendent dependent).

** În cazul în care nu sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale care vă privesc, trebuie avut în vedere faptul că solicitarea de viză devine inadmisibilă. Totodată, în situaţia în care doriţi ştergerea datelor personale care vă privesc, în cazul în care în perioada în care formulaţi cererea de ştergere, deţineţi o viză valabilă obţinută în baza acelor date, aceasta va fi revocată. În cazul în care asupra cererii de viză nu a fost luată o decizie, acesteia nu i se va mai putea da curs şi de asemenea, se va avea în vedere faptul că taxa aferentă procesării unei cereri de viză nu poate fi restituită.

 

8 Martie sărbătorit de copiii români din Liban

13.03.2017

Copiii care fac cursuri de limbă și civilizație română în cadrul Asociației România Levant s-au întâlnit la 10 martie pentru a sărbători …

„Un mărțișor de acasă”

04.03.2017

La 4 martie a avut loc întâlnirea româncelor din Liban cu ocazia Mărțișorului și a Zilei Femeii, organizată de Asociația România Levant,…

Ambasadorul României la ministrul libanez al economiei și comerțului

03.03.2017

La 3 martie, Ambasadorul României în Liban, Victor Mircea, a fost primit de Ministrul Economiei și Comerțului al Republicii Libaneze, Raed…

Mărțișorul la expoziția „Our Treasures”

03.03.2017

La 3 martie, Ambasada României a oferit mărțișoare copiilor și mămicilor prezente la expoziția adresată copiilor „Our Treasures”, în…