Biroul de Promovare şi Cooperare Economică

Actualităţi economice

 

Participarea Romaniei cu pavilion național la târgul internațional „Project Lebanon 2014”

3-6 iunie 2014

Ministerul Economiei a organizat, impreuna cu Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania, prima participare a Romaniei cu pavilion national la Targul International “Project Lebanon 2014”, eveniment ajuns la cea de-a 19-a editie, desfasurat in perioada 3-6 iunie 2014, la centrul expozitional BIEL din Beirut, Liban.

Evenimentul expozitional a fost dedicat sectorului materialelor de constructii, serviciilor conexe si celui al energiei. Targul International “Project Lebanon” se plaseaza intr-o regiune in plin proces de constructie si modernizare, atentia organizatorilor concentrandu-se si asupra pietei siriene prin organizarea pentru prima data a unui forum de afaceri dedicat companiilor siriene interesate de identificarea si atragerea de parteneri straini pentru proiectele de reconstructie a tarii.

La editia din acest an a manifestarii mai sus mentionate au expus peste 400 de companii din 18 tari, 12  tari fiind prezente cu pavilioane nationale (Italia, Franta, Romania, Egipt, Turcia, Iran, Romania, E.A.U., Luxemburg, China, Grecia, Spania).

Romania a participat cu stand national, unde au expus 7 firme reprezentative din domeniul productiei de materiale pentru constructii (SC ADEPLAST SA, SC CARBOPLAK SRL, SC ITAL-KOL SRL, SC FABRYO CORPORATION SRL, SC KAI CERAMICS SRL, SC NANOCHEM SRL, SC PROHEAT INSTALATII SRL), pe o suprafata de 84 mp.

De asemenea, in marja participarii romanesti la targul Project Lebanon, la data de 5 iunie 2014 a fost organizat un seminar de afaceri la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura din Beirut si Muntele Liban cu participarea delegatiei de afaceri romanesti, a conducerii si membrilor Asociatiei Dezvoltatorilor Imobiliari din Liban (reuneste 140 de dezvoltatori imobiliari si 60 de importatori de materiale de constructii).

 

Forum de Afaceri România - Liban pentru Africa

3 mai 2012

Camera de Comerţ şi Industrie a României - Camera Naţională, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ambasada Republicii Liban la Bucureşti şi Ambasada României la Beirut au organizat, în premieră în România, Forumul de Afaceri România - Liban pentru Africa, un dialog tripartit menit să identifice şi să dezvolte oportunităţi de afaceri şi investiţionale în România şi în ţări din  Africa de Vest, cu participarea unei importante delegaţii de oameni de afaceri libanezi: 31 de oameni de afaceri libanezi stabiliţi de generaţii în Africa de Vest şi peste 150 de reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc. Delegaţia libaneză a fost condusă de Domnul Haytham Jomaa, Director General, Direcţia Generală pentru Emigraţie din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Liban.

În cadrul sesiunii plenare de deschidere a Forumului, mesajul Preşedintelui Camerei Naţionale, E.S. Domnul Mihail M. Vlasov, adresat comunităţilor de afaceri libaneză şi română, a fost transmis de către Domnul Alexandru Epângeac, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Giurgiu. Domnia Sa a subliniat că: „Evenimentul de astăzi este o urmare firească a participării în ziua de 29 februarie 2012 la Bucureşti a E.S. General Michel Sleiman, Preşedintele Libanului şi a succesului înregistrat de Forumul Economic găzduit la acea dată de Camera de Comerţ şi Industrie a României, la Aula Candelabrelor”.

Aflat la prima ediţie, Forumul de Afaceri România - Liban pentru Africa s-a bucurat de prezenţa unor diplomaţi străini acreditaţi în România: E.S. Domnul Mohammed El-Dib, Ambasadorul Republicii Liban la Bucureşti, E.S. Domnul Yasir Abdalla Abdelsalam Abmed, Ambasadorul Sudanului la Bucureşti, consilierul comercial al Nigeriei precum şi oficiali români şi libanezi din cadrul Ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri din România, Ministerului Afacerilor Externe din România şi din Liban, reprezentantul Parlamentului Libanez, Domnul Bilal Sharara, Secretar General pentru Relaţii Externe al Parlamentului Libanez, Domnul Mohamad Lamaa, Vicepreşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Beirut.

 

The Ultimate Romanian Fashion Show

Duminică , 18 decembrie 2011 a avut loc la Hotelul Phoenicia din Beirut prezentarea de modă românească The Ultimate Romanian Fashion Show. În cadrul evenimentului au participat designerii Miau by Clara Rotescu (câştigătoare a numeroase premii în cadrul Bucharest Fashion Week), Laura Olteanu (câştigătoare a numeroase premii in cadrul Bucharest Fashion Week), Dorin Negrău, Carla Brillanti, Ersa, Beba şi Adriana Nedelea. Multe dintre colecţii au fost special create şi realizate pentru piaţa Orientului Mijlociu.

La acest eveniment au participat peste 350 de persoane. Publicul libanez a fost format din jurnalişti, politicieni, diplomaţi, oameni de afaceri, designeri locali, VIP-uri autohtone şi membri ai comunităţii româneşti. Evenimentul a fost realizat prin sprijinul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ambasadei României în Liban. Acest eveniment a fost produs de catre Bucharest Fashion District pentru promovarea designerilor români în Liban şi pe piaţa arabă.

 

Misiunea economică in Liban

Bucureşti, 19 decembrie 2011: În perioada 17 - 20 decembrie 2011, se desfasoara o misiunea economica in Liban specializata in domeniul designului vestimentar, eveniment la care Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Centrul Român pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine si Asociatia Bucharest Fashion District (BFD) au organizat participarea a sapte societăti comerciale românesti Miauboutique (brand Clara Rotescu), Imodon (brand Dorin Negrau), Laura Olteanu, Carla Brillanti, Lost of Creation, Ersa Atelier si Laurent Stiler.

Pe tot parcursul misiunii, companiile românesti si asociatia din domeniu vor avea posibilitatea să participe la programele de seminarii si prezentari de produs, care se vor desfasura in Beirut.

Înca din prima zi, oamenii de afaceri români prezenţi la misiune au avut numeroase întâlniri de lucru, creându-se astfel premizele pentru creşterea exporturilor pe pietele Orientului şi pentru identificarea unor noi oportunităţi de atragere de investiţii în ţara noastră. 

Biroul de Promovare Comercial–Economică din Beirut a realizat programul de intalniri cu asociatiile de specialitate, va sprijini, în continuare, pe toată durata manifestării, participarea firmelor românesti si va facilita si organizarea altor discutii de afaceri, în vederea realizării unor viitoare operatiuni comerciale, destinate creşterii exporturilor românesti şi identificării unor noi oportunităţi de atragere a investiţiilor în sectorul confectiilor de lux din România.

Experienţa acumulată de firmele româneşti participante la misiune va permite industriei românesti din domeniul design-ului să câştige segmente reprezentative pe piaţa internatională  printr-o ofertă de brand-uri proprii valoroase.
 

8 Martie sărbătorit de copiii români din Liban

13.03.2017

Copiii care fac cursuri de limbă și civilizație română în cadrul Asociației România Levant s-au întâlnit la 10 martie pentru a sărbători …

„Un mărțișor de acasă”

04.03.2017

La 4 martie a avut loc întâlnirea româncelor din Liban cu ocazia Mărțișorului și a Zilei Femeii, organizată de Asociația România Levant,…

Ambasadorul României la ministrul libanez al economiei și comerțului

03.03.2017

La 3 martie, Ambasadorul României în Liban, Victor Mircea, a fost primit de Ministrul Economiei și Comerțului al Republicii Libaneze, Raed…

Mărțișorul la expoziția „Our Treasures”

03.03.2017

La 3 martie, Ambasada României a oferit mărțișoare copiilor și mămicilor prezente la expoziția adresată copiilor „Our Treasures”, în…